Zuid Engeland en Portsmouth (3 t/m 8 okt. 2016)

 

Top 1

Zuid Engeland en Porstmouth (3 t/m 8 oktober 2016)

In de reis inbegrepen

Prijs is € 706,25 per persoon exclusief annuleringsverzekering

Zuid Engeland

Tijdens deze reis ontdekt u de lange geschiedenis van deze kuststreek.

Portsmouth (Nederlands, verouderd: Portsmuiden) is een havenstad in het zuidoosten van Engeland in het graafschap Hampshire aan de zeestraat Solent. De stad telt zo’n 190.000 inwoners. De stad (city) ligt op het eiland Portsea, vlak tegenover het zuidelijker gelegen Isle of Wight.
Portsmouth ligt zo’n 100 kilometer ten zuidwesten van Londen en 30 kilometer ten zuidoosten van Southhampton.Portsmouth is een belangrijke marinehaven en een van de thuishavens van de Royal Navy.
De stad heeft dan ook een uitgebreid scheepvaartmuseum met diverse historische oorlogsschepen. Daarnaast is Portsmouth een van de belangrijkste badplaatsen van Engeland.

Deze reis zal in het teken staan van 2 belangrijke slagen uit WO 2.

De eerste; “De Slag om Engeland” zien wij op onze reis in de vorm van het monument bij Cap le Ferne voor de gesneuvelde piloten van de RAF in de Tweede Wereldoorlog.

Het fraaie Battle of Britain Museum in Hawkinge biedt u een unieke kijk op deze slag, In de collectie vele iconen zoals, de Hurricane, Spitfire en de Messerschmitt 109. Ook grote hoeveelheden uniformen, memorabilia en andere gerelateerde zaken.  Ook operatie “Overlord” maakt een belangrijk deel uit van onze tour.

Pic 2

In de “Historic Dockyard” zijn naast vele unieke schepen zoals het vlaggeschip van Admiraal Nelson (HMS Victory, De Mary-Rose uit de tijd van Henry VIII en HMS Warrior (1860) maar liefst 5 andere maritime items gevestigd. Een garantie voor een volle dag kijkplezier!!!

In het submarine-museum de X 24, 2 soortgelijke boten hebben voor de kust van Normandie als navigatiepunten voor de invasie vloot gediend ( op eigen gelegenheid te bezoeken).

Pic 3

De invasie van 6 Juni 1944 werd vanuit Southwick house voorbereid en was o.a. het hoofdkwartier van Generaal Eisenhower. In de kaartenkamer van de villa, een wandvullende landkaart van Zuid-Engeland en het invasie gebied in Frankrijk.

Het nabijgelegen D-Day museum heeft een uitgebreide collectie vaar- en voertuigen, o.a. een diorama van een Horsa glider met jeep, een LCVP (landingsboot) en een BARV-tank
(beach armoured recovery vehicle).
Het pronkstuk is het “Overlord Embroidery, de moderne tegenhanger van het wereldberoemde Tapijt van Bayeux. Het D-Day tapijt van wel  83 meter lang, verteld de geschiedenis van de invasie van Normandie op 34 panelen van 2,4 x 0,9 mtr. Een unicum!
Let op bezoek aan het D-Day Museum is onder voorbehoud.

Ook hebben wij voor u een bezoek aan Londen. Deze stad kunt op eigen gelegenheid verkennen.
Bezoek eens het Imperial Warmuseum (gratis) of het Science Museum (gratis).
Sightseeing met Houses of Parliament en de Towerbridge en shoppen kan natuurlijk ook
in Bondstreet en Oxfordstreet.

Deze bruisende stad heeft voor elk wat wils!

Het Tankmuseum in Bovington is slechts iets meer als een uur rijden van Portsmouth.
Dit museum heeft de grootste en mooiste collectie gepantserde gevechtsvoertuigen van de wereld!
De DD-Tank, Tiger en Panther zijn slechts een kleine greep uit de verzameling.
U krijgt ruim de tijd om al dit fraais te kunnen bezichtigen.

Beleef de invasie vanuit Engeland op deze historische reis.

Voor meer informatie kun u contact met ons opnemen. Klik hier of bel op 06-23942521

Download PDF