5 t/m 10 oktober – Oradour & Saumur

6 daagse battlefield tour Oradour sur Glane, tankmuseum Saumur en de Loirestreek

Een unieke reis naar midden-Frankrijk. Ons eerste reisdoel is een uitgebreid bezoek aan het verwoeste dorp Oradour-sur Glane.

Oradour sur Glane

Het grote bezoekerscentrum vertelt het bewogen verhaal van dit spookdorp.

Op 10 Juni 1944 sloot een onderdeel van de 2eSS panzerdivision “Das Reich” Oradour in en verwoestte het dorp. Bij deze brute overval, werden 642 inwoners vermoord.

Deze actie was bedoeld als wraak voor de moord op 2. SS soldaten in het nabijgelegen Saint Junien tijdens een aanslag van het verzet op een spoorweg.

Deze actie was bedoeld als wraak voor de moord op 2 SS soldaten in het nabijgelegen Saint Junien tijdens een aanslag van het verzet op een spoorweg. Via het bezoekerscentrum komt u in in Oradour, nog in dezelfde staat als na de verwoesting.

Bij de plaatselijke garagehouder staan de roestige overblijfselen van de auto’s in de showroom. De kerk, waar een grote groep vrouwen en kinderen om het leven kwamen door explosieven, toont de sporen van de grote brand die volgde op de explosie. Zo wandelt u langs de ruines die een stille getuige zijn van de tragedie in 1944.

Tankmuseum Saumur.

Gelegen in de Loirestreek ligt de plaats Saumur, het centrum telt vele historische gebouwen uit o.a. de middeleeuwen. Op een hoger gelegen stuk grond bevindt zich het schitterende kasteel.

Wij brengen hier een bezoek aan het tank museum. Het museum heeft de grootste collectie pantservoertuigen ter wereld. Meer dan 800 exemplaren, waaronder 200 in rijdende staat, maken deel uit van de verzameling.

Een kleine greep uit de collectie;  (WO II) 

Kasteel van Chenonceau.

Een van de meest bijzondere kastelen in de Loire streek, omdat dit prachtige kasteel over de rivier

de “Cher”gebouwd is. Een gebouw met een geschiedenis die terug gaat tot de 15eeeuw.

Een kasteel ook met “oorlogservaring”, in  de eerste wereldoorlog werd het gebruikt als militair hospitaal en in de tweede wereldoorlog bood het een uitstekende manier om te ontsnappen uit het, door de Duitsers bezette gebied van Frankrijk naar Vichy Frankrijk.

Het stond namelijk precies op de grens!! Ook de tuinen zijn een “lust voor het oog”.

Tours

Uiteraard hebben wij voor onze vrije dag tijd ingeruimd voor een bezoek aan de stad Tours. Deze plaats heeft zeer veel bezienswaardigheden zoals de kathedraal Saint Gatien, Place Plumerau met zijn vakwerkhuizen, het station met de vele tegeltableaus uit het begin van de 20e eeuw en de vele monumenten in de stad zelf die herinneren aan de Frans-Duitse oorlog (1870 – 1871), de eerste- en de Tweede Wereldoorlog.

Inbegrepen:

  • Reis met luxe touringcar
  • 1 x Hotelovernachting met ontbijt in Limoges
  • 4 x Hotelovernachtingen met ontbijt in Tours
  • Bezoek/gids in Oradour sur Glane
  • Entree bezoek aan het tankmuseum in Saumur
  • Vrij bezoek aan de stad Tours
  • Entree Kasteel van Chenonceau    
  • Bezoek aan het historische stadje Amboise
  • Nederlandse reisleiding

Prijs: € 512,75   exclusief annuleringsverzekering

Voor boekingen of meer informatie kunt u hier contact met ons opnemen of bellen.

Frank en Hans

Tel: 06-23942521

Download PDF