4 t/m 7 juni 2020- Normandië

In ons land zullen wij volgend jaar het feit herdenken dat Nederland 75 jaar geleden bevrijd is. Dat zal met zeker een hoop festiviteiten gevierd worden in ons land. Voorafgaande aan onze bevrijding, vond op 6 Juni 1944 de grootste amfibische operatie plaats; Operation Overlord. Daar begon voor de geallieerden de opmars richting noorden.

Dat deze militaire operatie niet zonder slag of stoot verliep vertellen o.a. de vele plekken in Normandie waar destijds hard gevochten is.

Dat deze militaire operatie niet zonder slag of stoot verliep vertellen o.a. de vele plekken in Normandie waar destijds hard gevochten is. Nergens in Europa zijn nog zo veel stille getuigen van die strijd te vinden.

Restanten van de Alantikwall tonen de weerstand die de Duiters toen boden. De vele monumenten herdenken de bloedige slagen van weleer.

De militaire begraafplaatsen zijn de beste bewijzen van de offers gebracht voor onze vrijheid.

Vanuit onze standplaats, het Campanile Hotel in Bayeux bezoeken wij, onder leiding van een Nederlandse gids, de stranden, musea en monumenten. O.a. de D-day experience bij het museum  Deadmans Corner.

Beleef met deze experience de luchtlandingsoperatie van D-Day in een Dakota simulator, dichterbij kunt u niet komen. 

In het programma is genoeg ruimte om ook andere interessante dingen te zien die alles te maken hebben met de gebeurtenissen van juni 1944. Verken ook het oude centrum van Bayeux en geniet van de schoonheid van de Kathedraal en fraaie hart van de stad.

Heeft u altijd al naar Normandië willen gaan en is het er niet van gekomen?

Het reisprogramma

  • Vervoer per luxe touringcar
  • 3 overnachtingen in Bayeux
  • 3 maal ontbijt, 3 lunchpakketten en 3 maal diner
  • Nederlandse reisleiding

Donderdag 4 juni – Breda naar Bayeux met bezoek aan Pegasus bridge
Vrijdag 5 juni – bezoek aan onder andere het museum van St. Mere Eglise
Zaterdag 6 juni – bezoek aan o.a. het US Cemetery en Arromanches
Zondag 7 juni – Bayeux naar Breda met een bezoek aan….(wordt nog bekend gemaakt)

Let op! Het bovenstaande programma is nog onder voorbehoud.

De prijs van deze reis is € 420,- per persoon. U kunt zich opgeven via het contactformulier en u ontvangt dan een bewijs van inschrijving en een verzoek tot betaling.

Hoewel dit bericht met de grootst mogelijke zorg is geplaatst kan het zijn dat er onbedoeld fouten in staat. U kunt daarom geen rechten ontlenen aan dit bericht.

Download PDF